teklif al

Metaller su veya hava ile temas ettikleri zaman korozyona uğrar. Bu durum özellikle suyun içinde bulunan veya toprağın altındaki metal borular ve tanklar için ciddi bir risk teşkil etmektedir. Bu boruların yapıldığı maddenin herhangi bir korozyona uğramaması adına çok sayıda koruma yöntemi geliştirilmiştir. Katodik koruma yöntemleri en fazla, petrol sondaj kulelerinde kullanılmaktadır. Ayrıca gemilerin yüzeylerinin paslanmasını önlemek için de katodik koruma uygulanmaktadır. Katodik korumayı, bir metal koruma yöntemi olarak da tanımlayabiliriz.

Katodik koruma, aslında elektriksel bir sistemdir. Korunmak istenilen metal yapı, elektrokimyasal bir hücrenin katodu haline getirilir. Bu şekilde metal yüzeyde yürümekte olan anodik reaksiyonlar durdurulur. Bu durum metale katodik yönde bir dış akım uygulanarak sağlanır. Kısaca katodik koruma, metal yapıları, bulundukları ortam içinde elektrokimyasal yollarla korozyondan koruma işlemidir. Bu yöntemi uygulanırken, korozyonu kontrol altına almak için elektrik akımına ihtiyaç duymaktadır. Elektrik akımı kesildiği anda metal yapı korozyona uğramaya devam edecektir. Bu sebeple, katodik koruma sisteminin belirli aralıklarla kontrol edilmesi ve olası arıza durumlarına derhal müdahale edilmesi gerekmektedir.

Universal Sertifikasyon, Katodik Koruma Periyodik Kontrolü konusunda TS EN 13509 ve TS 5141 EN 12954 Standardı’na göre akredite bir kuruluştur. Birbirinden farklı sektörlerde, yıllara yayılan tecrübesi ve tamamı mühendislerden oluşan uzman kadrosu ile katodik koruma muayeneleri gerçekleştirmekte ve raporlamaktadır.

GERİ