teklif al

Haberler

KKD ürünleri için Onaylanmış Kuruluş Statümüz Hakkında Duyuru

08 / 04 / 2022

Değerli Kişisel Koruyucu Donanım müşterilerimiz,

 

Kişisel Koruyucu Donanım ürünleri konusunda uzun yıllardır vermekte olduğumuz Onaylanmış Kuruluş hizmetlerimiz, rutin olarak 4 yılda bir yenilenen akreditasyon çalışmalarının Mayıs 2021 dönemindeki yenileme çalışmalarının uzaması vesilesi ile yetkili kurumlarımızca Onaylanmış Kuruluş statümüzün güncellenememesi neticesinde 30 Mayıs 2021 tarihinden beri verilememektedir.

Şirketimiz akreditasyon yenileme sürecinde yetkili denetim Kurumlarımız ile bir uyum içerisinde kendisinden istenen her türlü bilgi, belge ve denetim çalışmalarını eksiksiz olarak yerine getirmiştir. Nihai olarak 19 Ocak 2022 tarihinde bu alandaki akreditasyon çalışmalarımız tamamlanmış ve Akreditasyonumuz 30 Mayıs 2025 tarihine kadar geçerli olacak şekilde yenilenmiştir.

Akreditasyon yenileme çalışmalarının tamamlanması ardından geçen yaklaşık 3 aylık sürede de maalesef onaylanmış kuruluş statümüzün yenilenme çalışmaları ilgili Kurumlarımızca tamamlanamamıştır.

Şirketimiz tarafından düzenlenen 30 Mayıs 2021 tarihi öncesindeki belgelerin üzerlerinde yazılı bulunan son geçerlilik tarihine kadar geçerli olacaklarını tekrar hatırlatmak isteriz.

Kategori 3 ürünlerde, şirketimiz tarafından verilen AB Tip İnceleme belgelerinin geçerliliği de üzerlerinde yer alan son geçerlilik tarihine kadar geçerli olmasına karşın bu ürünlerin seri üretiminde yetkili bir onaylanmış kuruluş gerekeceğinden, üretim yapan müşterilerimizin yetkili başka bir onaylanmış kuruluşa başvurmaları gerekmektedir. Kategori 3 sınıfında olan ürünlerin AB Tip İnceleme  Belgesini değil, üretimin gözetimi hizmetini aldıkları Onaylanmış Kuruluşun kimlik numarası ile üretimlerini yapmaları gerekmektedir. Bu kapsamda olan üreticilerin 2163 Onaylanmış Kuruluş kimlik numaramız ile ürünlerini işaretleyerek piyasaya arz etmeleri uygun olmayacaktır.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

TÜM HABERLER

Bültenimize kayıt olun haber ve duyurularımızdan ilk siz haberdar olun.